HOME AWARD FACEBOOK
backlink

RAKYAT jelata

Home » Tanda pasangan anda curang

Tanda pasangan anda curang


1)Layanan dingin- enggan atau lambat membalas SMS dan panggilan anda atas alasan 'sibuk'.


2)Pemarah/ Mencari Salah- kesalahan kecil diperbesar-besarkan sehingga berlaku konflik dan kemudian menggelak perbualan terus meninggalkan anda keseorangan tertanya- tanya?


3)Alasan tak logik- enggan luangkan masa dengan anda sanggup keluar bersendirian atau bersama teman2 nya ke tempat lain tanpa anda.


4)Berahsia- Tidak seperti dulu, gemar berbuat sibuk, diamkan diri, termenung dan tidak suka anda melihat mobile bag atau barangan peribadi yang lain.


5)Panggilan misteri- Kerap dengan urusan kerja- overtime, outstation, kecemasan dan menemani boss katanya. Perbualan telepon dengan si pemanggil dibuat tidak ketika anda disisi, berbisik dan singkat jawapanya!


6)Penampilan berubah- Lain tingkah-lakunya, semakin bergaya, wangi, rapi, sering keluar malam dan rambut/kumis kemas dijaga selalu.


7)Masaalah duit- Tidak mempunyai budget yang cukup untuk anda berdua atau keluarga (bagi yang berkahwin), minyak kereta sering habis dipakai, pelbagai alamat email, sering memadam caller ID, hutang kredit kad diluar pengetahuan anda dan bil/receipt misteri restauran atau barangan 'ajaib' anda terjumpa!


8)Kemesraan hilang- Dia tidak lagi berminat untuk duduk bercerita/mendengar isu remeh, tiada kata- kata manis, gurauan dan tidak bermanja seperti dulu. Tiada buah tangan sebagai tanda ingatan!


9)Teman2 lari- Kawan baiknya menghindari anda seperti lari dari disoal siasat dan rasa bersalah terhadap anda bila bertembung.


10)Naluri- tiba- tiba mengesyaki sesuatu yang tidak kena tapi tiada bukti atau petanda sahih! Perhubungan semakin lama semakin rengang jadinya.


Tapi zaman sekarang ni, pasangan yang curang biasa nya bijak! Susah nak tau...so pandai-andai lah...

6 comments:

Miss SurferParadise said...

betul2 ... baik tinggalkan saya awal2 sebelum lagi sakit saya nak lupakan awak!!!

err ... bukan utk tuan pny blog ..

Myra Ayreen said...

" sorry yunk , i bussy " - alasan biasa dengar ,

" sorry yunk , td i tertinggal hp kat umah " - padahal bila call , waiting

" asal i call td waiting , oh td mama i angkat call i kot " - paling x lojik punye alasan ,

ni lah alasan yg biasa dengar . hahahaha

aref seven said...

taw pon korang....so berhati-hati la erkk

Wahida Nasution Thakhrim said...

alasan wajib "ada hal la sekarang.. nanti saya call awak balik.." sampai ke seudah tak telefon semula..

aref seven said...

wahida = hahaha....apa lagi p la cari laki laen...jgn bagi muka lagi-lagi play boy...huhuhu

Fiqah Alias said...

kalo yg 1-9..xde pon tande2 tu...juz yg last tu jer..kalo ada rase naluri tu..amcam eh..?? perlu percaya kt naluri atau kat c dia..?? huhu...(~.~)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...