HOME AWARD FACEBOOK
backlink

RAKYAT jelata

BLOG akan dipadam selepas 25 JUN 2011

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Fakta tentang Blogspot : Dahulunya Blogspot ini merupakan antara perkhimatan pertama yang dibeli oleh Google. Tapi sehingga kini blogspot masih boleh diakses menggunakan email perkhidmatan yang mereka gunakan dahulu sebagai contoh; email yahoo.com. Namun, kini Google telah hampir menamatkan akses bagi perkhidmatan email lain untuk log in ke Blogspot. 

Blog akan dipadam : Pihak Google akan memadam Blogspot yang didaftar selain daripada gmail selepas 25 Jun 2011. Jadi, bagi mereka yang masih menggunakan email yang lama, anda perlu bertukar ke akaun Google atau akaun anda akan dipadam bersama-sama blog yang telah didaftarkan. Google kini memberikan penekanan serius untuk mendaftar menggunakan akaun Google selepas 8 tahun memberikan perkhidmatan sokongan akaun lain. Amaran berbentuk begini juga telah diberikan bagi pengguna Youtube.

HAH!! Terkejot korang dengar berita tentang ni. Mesti terpingga2 nak percaya ke tak. Aku pon berkongsi dari seorang rakan blogger jugak. Macam percaya macam tak percaya. Tapi macam ade betolnye jugak. Jadi untuk langkah berjaga2 aku pon dah tukar ke google email iaitu Gmail.. Aku tau mesti ramai yang tak tahu macam mane nak tukar kan.. Senang jerrr..

PENAMBAHAN !!!!!

Mesej ni sebenarnya untuk mereka2 yang tidak log in account blogger die sejak 2007. Bagi blogger baru blog anda tidak akan terjejas. Akan tetapi, buatlah untuk memudahkan kerja diorang sebab mungkin akan didelete juga mane tau. Saya aku dah baca semua masalah yang dihadapi oleh blogger luar negara. Ada yang dah tukar pon akan mengalamai bende yang sama juga. Macam aku sekejap je dah boleh tukar. Korang kene ikot step yang aku ajar betol2. Jangan hilang walau satu langkah pon. 

Kalau masih tak boleh juga, tolong pergi ke sini dan claim balik blog korang


CARA NAK TUKAR ?


Pergi ke gmail.com dan tekan create new account.



Isi semua yang diatas dan tekan I accepted dekat bawah sekali. 


Pergi ke Dashbord dan tekan dekat My Account seperti dalam gambar diatas.


Lepastu nampak tak email address tu. Tekan edit yang seperti dalam gambar diatas.


Ikut semua yang kat atas ni. Remove email lame kalau nak. Dan letak Gmail korang dekat kotak kosong tu. Lepas dah selesai semua korang boleh SAVE.


Pergi dekat yang aku bulatkan tu. Tekan setting.


Korang edit balik bahagian email address korang dengan letak gmailkorang yang baru buat tadi. Lepastu SAVE.

OK!! Selesai semua kerja. Lepas ni tak payah risau lagi ok. Sila sebarkan entry ini dan juga tutorial ni. Jangan lupe link kan blog ni sekali yeeee. Harap blogger lain dapat tukar dengan cepat sebelum tarikh 25 Jun. 


-TAMAT-

p/s: AMARAN !! Buat persediaan awal sebelum terlambat.

doktor rogol pesakit



Tak pasti gambar ini sumber dari mana..Tapi tak juga mustahil perkara buruk macam rogol di bilik bedah boleh jadi dimana-mana saja..

Sebab apa ,masa doktor rogol pesakitnya diaorang dalam keadaan tidak sedarkan diri disebabkan kena bius atau ubat tidur..



Jadi bagi mengelakkan perkara rogol ini terjadi ,digalakan suami-suami hantar isteri di pusat rawatan yang doktornya wanita..

kalau nak hantar isteri bersalin hantar lah di pusat rawatan islam..kerana lebih terjamin auratnya dan bebas dari perkara tidak diigini berlaku…


ambil gambar sambil pegang buah dada

Apa nak jadi perempuan begini tanpa segan silu ambil gambar sambil teman lakinya memegang buah dadanya,kemudian sebar kan dalam internet di laman-laman sosial…

Bangga kot dapat laki buat macam tu kat dia…





Tak malu sunggguh biar jantan pegang buahnya...!!!

insaf la...wahai belia belia....tengok tu..siap tayang lencana sekolah lagi...malu ka wey !

Tuduhan Komplot AF 9 Mengecewakan



Minggu ni setiap pelajar didahului oleh persembahan intro dari kumpulan peminat tersendiri dan sebelum Erul ke tengah pentas, kumpulan tari penyokongnya kita tonton dahulu. Boleh tahan la.

Erul minggu ini ditugaskan untuk membawakan salah lagu hit 80-an dari Terence Trent D'arby - Dance Little Sister. Terence memang terkenal dengan suara garau yang "full of soul". Dalam dunia ni memang tak ada yang muncul selepasnya dengan suara yang sama, so I won't expect Erul to try and sound like him.

Tapi kalau you all nak check lagu dari penyanyi asal - link YouTube ialah http:// www.youtube.com/watch?v=FcUmIRw0N5w. Erul telah mencuba sedaya upaya dan tahap tenaganya adalah antara yang terbaik yang pernah saya lihat dari para pelajar AF9. Erul membawa interpretasinya sendiri, macam buat konsert pun ada jugak. Fantastic effort, Erul!

Afif yang dalam keadaan selesa di tangga kedudukan AFUNDI menjadi pelajar kedua. Lagu sifu M.Nasir iaitu Malam. Sebuah lagu yang penuh dengan rasa duka, resah, menantikan masa depan yang tidak pasti...dan suara Afif cukup matang untuk mambawa lagu tersebut. Suara Afif (maaf saya kena pakai perkataan ni) suara jantan. Macho.

Walaubagaimanapun Edry dan Hattan kedua-duanya merasakan mesej lagu tak kesampaian. KK tak dapat nak membuat keputusan. Suara Afif sedap, saya dapat dengar full range suaranya melalui lagu ini, mungkin 2/3 pengkritik tak begitu memuji Afif minggu ini tapi bagi KK Afif tidaklah menghampakan.

Hmm...lagi pelajar lelaki yang membuat persembahan dan Hazama merupakan ketiga malam ini untuk membuktikan beliau boleh bertahan di Akademi. Lagi persembahan dari fan club pelajar mendahului lagu yang akan dipersembahkan, now I'm beginning to think maybe it's not such a great idea!

OK, kembali kepada Hazama yang akan membawa lagu bekas juara AF, Hafiz, iaitu Noktah Cinta. Hazama yang membuat antara persembahan yang terbaik minggu lepas adalah antara yang tercorot di tangga AFUNDI Sabtu ini. Konspirasi untuk menentang ura-ura wujudnya konspirasi? Atau peminat Hazama tak mengundi kerana fikirkan tak perlu?

Persembahan Hazama malam ni OK but not WOW. Macam kata Hattan, Hazama boleh memberikan yang lebih baik dari yang di tonjolkan. I think I agree. He's good but he can do better.

Kay Awesome adalah keempat yang muncul dan KK rasa pelik bila Aznil sebut Didi ada di Studio 1, kamera tak tunjuk pun...KK nak tengok wajah Didi menyokong adiknya tapi takpe, mungkin selepas persembahan nanti akan ditunujukkan.

KK bukannya nak join si Badrul tapi suara Kay makin sedap (ye saya tahu BH tu biased sikit pasal Kay!). I must say all the students so far have improved this week. Makin nampak potensi untuk menjadi penghibur profesional dan bukan sekadar pelajar yang masih terkial-kial mencari identiti sendiri. Well, for most of them.

Kita belum lihat lagi tiga pelajar wanita bertanding minggu ni. Anyway, cukuplah Hattan asyik nak suruh pelajar lelaki jalan atau berdiri macho. Nanti nampak macam ada fobia plak! Pada saya tak nampak pun Kay tu lembut, mungkin gerak tarinya atau pergerakan atas pentas tidak aggressive
atau macho, tapi Mick Jagger dari Rolling Stones pun memang tak pernah macho dan kadangkala nampak lembut, tak de hal pun!

OK tiba masa untuk Fina mengambil tempatnya di atas pentas dan mengaut undian. Mmm...saya tahu dulu saya asyik kata masukkan Fina but...she was not perfect this week. Guru vokal kena ajar Fina kawal vokalnya. She has the voice, She has the power. But sometimes, a little restraint is better. Saya setuju dengan Edry. Sesebuah lagu tu ada cerita, dalam menjadi penglipurlara sewaktu menyanyi, lirik tu lah yang memberikan jalan cerita bagi pendengar. Bukannya setiap high note kena go all out.

Walaubagaimanapun Fina adalah antara pelajar wanita (termasuklah yang kekal dan yang tersingkir) yang ada kaliber dan harapan paling besar menjadi bintang, cuma didikan dan tunjuk ajar masih perlu.

Alaaa...Nama pun AF kan, memang kita tak boleh expect pelajar di tahap ini membuat konsert dengan artis-artis yang jauh telah lama menimba pengalaman.

Sebelum Azri muncul dengan lagu tugasannya seperti biasa ahli terpilih fan club beliau memberi persembahan sokongan. Lain dari yang lain, depa tak joget, depa nyanyi. Quite good. Tapi saya dah risau asyik tunjuk persembahan fan club nanti konsert over run plak...

Akhirnya Azri memulakan persembahan dan saya suka raut wajahnya sewaktu menyampaikan rangkap-rangkap awal lahu. Beliau hilang fokus sikit dari segi vokal pada penghujung lagu tapi secara keseluruhannya Azri memberikan persembahan yang bagus. Nampaknya finale AF9 ni akan punyai majority pelajar lelaki. Sebab so far tak ada antara pelajar lelaki malam ni membuat persembahan amatur - semuanya meningkat. I am very curious now to see Nera and Lena...

Ah! Nera is next! Lagi persembahan fan club. Harap-harap minggu depan tak ada lagilah persembahan yang tak perlu ni... Lagu Biduanita Negara, Saloma, menjadi pilihan pihak Akademi untuk Nera persembahkan malam ini. Showmanship Nera malam ni bagus! Tak perlu pun ada jemputan untuk menyerlahkan persembahan Nera macam  minggu lepas. Hattan punya komen malam ni bagi Nera is SPOT ON. "...kalau dinner show, saya panggil awaklah, tapi kalau dari segi vokal, saya tak panggil. Kalau saya nak bagi laki-laki yang ternganga sikit saya panggil awaklah untuk dinner tu, so awak pikirlah apa maksud saya tu..."

OK Lena pulak muncul dan fan club Lena buat poco-poco atas pentas. KK rasakan tarian poco-poco ni tak ada elemen negatif, gerak tari yang tidak senonoh tak ada langsung, amat sesuai sekali untuk budaya Timur. KK dah beberapa kali menghadiri majlis makan malam dan bersanding di mana tarian poco-poco adalah antara aktiviti yang di tetapkan. Seronok pulak tengok mereka yang lebih berumur dapat melakukan tarian sebegini (orang sekarang tak nak buat joget lambak dah...)

OK kembali pada Lena dan lagu Ku Menunggu, sebuah lagu yang menceritakan kisah seorang wanita yang jatuh cinta dengan seorang jejaka yang sudahpun berpunya. KK konpius sikit dengan raut wajah Lena pada awal lagu sebab liriknya berkenaan seorang wanita yang menantikan buah hatinya yang sudahpun berteman tapi muka Lena macam excited giler plak...apa-apa pun suara Lena malam ni sedap dan KK amat suka dengan tahap kesemua pelajar
minggu ini...semuanya meningkat!

Sebelum kita tonton Menuju Puncak dan ketahui pelajar mana yang tersingkir kita dapat tonton persembahan power dari Ning, Sheila Hamzah dan Jaclyn Victor. It was fantastic!

OK nampaknya dekat nak over run dah konsert malam ni! KK khuatir rakaman KK ni terhenti sebab penerbit-penerbit terlalu leka memberi masa bagi berbagai fan club untuk bertarung di atas pentas!

Dengan pantas sekali nama Afif sebagai yang terkeluar diumumkan. Ish! Everything was so rushed! Keputusan ini mengejutkan tapi sebab dah nak sampai 2 jam maka penonton di rumah tak dapat nak merasakan emosi yang sentiasa mengekori pengumuman nama pelajar yang tersingkir.

What a waste! Geram sekali.

Anyway - pada pendapat anda, patutkah Afif yang pergi? Terluakah peminat Afif mengundi kerana beliau dalam kedudukan yang selamat pada awal konsert?

Bagi peminat pelajar yang kekal, jangan lupa AFUNDI! Nanti goyah plak kedudukan favourite anda...

gadis melayu dah melampau


Pakaian mempermainkan aurat semakin teruk di sekeliling kita. Fesyen sendat, ketat, singkat dan jarang semakin dianggap biasa, malah berani dipadankan dengan busana Muslimah dan tudung. Adakah kita harus membiarkan penyakit ini di dalam realiti masyarakat kita ? Masyarakat Islam seharusnya ada rasa benci dan jijik terhadap fesyen-fesyen wanita yang mempermainkan aurat, bukannya berkompromi dan buat-buat tidak kisah. Kita mahu menegur pun tidak berani. Kita hanya mampu membiarkan sahaja dengan mata yang sakit. Itulah realitinya mengapa makin ramai wanita Islam yang berpakaian sedemikian di luar sana, kerana mereka tahu masyarakat tidak akan mampu berbuat apa-apa ke atas mereka.


Uztaz dan ulama telah berbuih mulut membicarakan isu aurat di ceramah-ceramah dan forum Islam, namun golongan yang lazimnya menghadiri majlis sebegini adalah golongan yang sudah sedia memelihara aurat. Padahal, golongan sasaran iaitu wanita-wanita yang tidak menutup aurat jarang-jarang menghadiri majlis agama sebegitu. Bagaimana mesej mengenai kepentingan memelihara aurat hendak disampaikan kepada mereka ?

Sepertimana pentingnya peranan parti pembangkang dalam politik, begitulah juga pentingnya blog ini untuk membangkang trend fesyen mencemarkan ini. Ia diwujudkan sebagai kempen 'direct psikologi' untuk membetulkan tanggapan dan idea anak-anak gadis, makcik-makcik, para suami dan para ayah di Malaysia mengenai konsep aurat wanita Islam yang sebenar-benarnya. Diharapkan supaya teguran dan gambar -gambar contoh di sini dapat dijadikan pengajaran dan sempadan agar wanita-wanita Islam yang ada menjauhkan diri diri memakai pakaian-pakaian yang melanggar adab wanita Islam terutama sekali jarang, ketat dan sendat. Diharapkan blog ini mampu membawa perubahan walaupun sedikit. Amin.



Trend Bermegah-Megah Dengan Kecantikan Di Kalangan Muslimah
Tudung baru ditempah disarungkan ke kepala. Badan dipakaikan dengan set baju kurung corak istimewa yang dibeli dari butik Muslimah tersohor. Muka disolek dengan 'make-up” yang tebal dan warna gincu yang menggoda. Beberapa 'pose' yang comel dan menawan diberikan kepada si pengambil photo. Akhirnya, sebuah imej Muslimah yang ayu dan anggun siap sedia diabadikan dalam bentuk gambar. Tidak puas untuk sekadar tatapan sendiri, gambar yang cantik berbusana itu dimuat-naik ke laman sosial dan blog sendiri agar dapat dilihat oleh rakan-rakan dan pelawat-pelawat. Pujian dan komen yang indah dari pelawat lantas membuatkan diri bangga di atas kecantikan yang dimilikinya.





Semakin ghairah golongan Muslimah mempertontonkan kecantikan mereka, maka semakin hilanglah hikmah dan pesona kebaikan di sebalik tujuan sebenar menutup aurat ( Hijab ) yang sebenarnya sebagaimana yang diwar-warkan oleh Islam.


Situasi bermegah-megah dengan kecantikan ini ditambah lagi dengan kemunculan kerjaya dan hobi yang berasaskan elemen kecantikan, dandanan dan paparan wajah yang dijalankan secara full-time ataupart-time, seperti model busana muslimah, jurumekap dan jurugambar ( photographer). Permintaan dari pasangan raja sehari untuk mengabadikan momen bersejarah dengan pelbagai aksi dan sisi juga tidak kurang hebatnya terutama ketika musim cuti sekolah di mana banyak majlis resepsi dan perkahwinan diadakan. Tidak mengapa andai ia sekadar untuk simpanan peribadi dan tatapan kaum keluarga semata-mata, akan tetapi bila ianya dikongsi untuk tatapan umum di laman maya, maka sudah pasti ada keburukan tanpa sedar tercipta darinya.

Perlu wanita-wanita Islam sedari bahawa Hijab itu adalah lambang kemuliaan. Ia bertindak sebagai benteng yang kukuh untuk menjauhkan seorang gadis dari maksiat, gangguan lelaki jahat dan seterusnya meninggikan darjat kemuliaannya di tengah-tengah masyarakat. Inilah yang membezakan darjat kemuliaan antara muslimat mukminat dan wanita-wanita JAHILiah kerana wanita JAHILiah, tatkala mereka keluar dari rumah, mereka ingin tampil berbeza dan lebih cantik dari wanita yang lain. Mengejar pujian dan sanjungan adalah matlamat utama terutama dari lelaki-lelaki yang tertarik dengan kejelitaan dan keindahan mereka.

Hijab itu adalah pesona kesucian hati. Peranan ini diiktiraf sendiri oleh ALLAH SWT kerana dengan ‘hijab’ yang benar, ia mampu melindungi pemakainya dari dilihat oleh lelaki secara tidak wajar seterusnya meleburkan keinginan-keinginan syahwat yang mungkin timbul dari pandangan mata tersebut. Dengan ini, mata yang ter’hijab’ dapat menjamin kesucian hati pemiliknya dan orang-orang yang berurusan bersama mereka.

Tujuan memakai busana Muslimah sudah lari dari tujuan asalnya.

Tidak percaya ? Lihat sendiri sekeliling anda

Lisa surihani dah melampau ?

nie masa Wartawan tanya pasal hubungan dia dengan acai!!

ala..posing2 lepas menang!!

Assalamualaikum semua,..hari ni aku nak cite pasal lisa surihani ni,.aku tak paham la ramai sangat lelaki yang tergila-gilakan dia ni....lawa sangat kew,..sampai ada yang buat entry mengarut-ngarut ,.contoh,..s"kandal aku dengan lisa",.."kisah aku dan lisa"dan macam -macam lagi la,.aku da baca,..memang tak lain memang gila angau la orang yang buat entry-entry cama tu kat blog dia kan,,
 aku malas la nak berlagak or riak,..

sebenarnya lisa ni tengah tergila-gilakan acai!!tak paham aku,..tiap-tiap malam mesage n call acai,..
korang tak caye kew??oke aku ade bukti la,..


haah!!ni bukti dia,..semalam lisa ni asyik je kacau acai dok call n message s,..so aacai pon cakap la kat dia yang acai tak suka dia selalu dok call acai,..menganggu acai,..tu dia mintak maaf pasal smalam...sebab telalu banyak kali didesak  untuk jumpa dia ni,..aku pon terpaksalah setuju untuk jumpa dia,..
eeiii,..gila tol lisa ni kat aku yer....
setiap masa nak bagitaw aku,.apa yang dia buat,..ade aku kisah ko balik ke tak,.pegi mana,.huh!!s

oleh sebab aku taknak pegi ke dengan dia ke majlis tuh,..terpaksalah dia pegi dengan  mia nie

kesian tol kat lisa nie kan,..patut kew acai layan dia nie,..tapi aku tak cintai dia,..kenapa dia asyik terkejar-kejarkan acai walaupun da banyak kali acai cakap aku tak cintai dia..!!

oke la semua,..cakap banyak pon tak guna,..aku harap Lisa ni terima hakikat yang acai dan dia tidak ditakdirkan untuk bersama,..aku harap dia akan berjumpa dengan lelaki lain dan hidup bahagia untuk selamanya...

mampukah adnan sempit 2 gegarkan wayang

persoalannya mampukah Ismail Bob Hashim atau lebih dikenali dengan nama Bob Hashim ini menjadikan filem Adnan Sempit 2 berjaya seperti filem Adnan Sempit arahan Ahmad Idham?




Bob Hashim yang sebelum ini merupakan penolong pengarah Adnan Sempit berkat, dia menerima cabaran itu sebagai tanggungjawab yang sangat besar walaupun masih baru dalam bidang penagrahan filem.
"Alhamdulilah, akhirnya saya telah diberi peluang untuk naik ke satu tapak yang lebih tinggi lagi iaitu daripada penolong pengarah kepada pengarah. Ini satu kejayaan yang cukup membanggakan buat diri saya.

"Biarpun saya pernah mengarahkan filem Ngangkung sebelum ini, namun saya akui cabarannya agak sedikit berbeza kerana filem Adnan Sempit seperti yang kita tahu adalah antara filem terbitan MIG yang paling berjaya," katanya sewaktu ditemui selepas berakhirnya majlis doa selamat filem Adnan Sempit 2 yang berlangsung di pejabat MIG di Petaling Jaya semalam.

Tambah Bob Hashim lagi, dia tidak nafikan cara sentuhannnya dalam filem yang bakal memulakan pengambaran 4 Mei 2011 itu nanti akan menampakkan sedikit perbezaan dengan cara pengarahan Ahmad Idham, namun apa yang penting, ia masih mengekalkan konsep yang sama.

"Saya tahu orang pasti akan mahu membandingkan cara saya dengan cara Ahmad Idham. Saya juga faham akan harapan yang diletakkan oleh masyarakat terhadap terhadap filem box-office ini.
"Tapi, apa yang boleh saya katakan cara pengarahan setiap pengarah sudah tentu berbeza. Saya mahu orang di luar sana tahu setiap pengarah ada acuan mereka tersendiri. Tak banyak pun adalah sedikit. Insya Allah, saya akan cuba berikan sedikit kelainan tetapi pada masa yang sama memastikan ianya adalah yang terbaik buat penonton.

"Namun, saya masih mengekalkan elemen dan konsep basic filem ini. Saya juga harus ingat bahawa saya tidak boleh melakukan perubahan yang terlalu ketara dalam filem sekuel ini kerana ia adalah sambungan kepada filem Adnan Sempit dan tajuknya pun masih sama," katanya kepada murai.com.my
Dalam pada itu, Bob Hashim juga menegaskan bahawa filem Adnan Sempit 2 tiada mempunyai kaiitan dengandrama bersiri Adnan Sempit yang ditayangkan di Astro Warna sebelum ini.

Selain Shaheizy Sam dan Intan Ladyana, barisan pelakon lain yang turut dikekalkan dalam filem ini adalah Yana Samsudin, Angah Raja Lawak dan Along Raja Lawak, Adnan Sempit 2 merupakan sambungan filem Adnan Sempit sebelum ini.

Rozita Che wan pakai tudung ?



Minat yang mendalam terhadap dunia perniagaan dan fesyen telah mendorong aktres jelita, Rozita Che Wan untuk terlibat dalam perniagaan pakaian muslimah yang diberi nama My Couture Sdn Bhd. 

Perniagaan yang dijalankan bersama rakan kongsinya, Hanim Sahrom selaku pengarah kreatif My Couture Sdn Bhd itu lebih menjurus kepada pembekal pakaian muslimah seperti jubah, tudung dan pakaian wanita 'ready to wear' untuk butik-butik terpilih.

Menariknya, Rozita Che Wan terlibat secara langsung dari pemilihan material, khususnya untuk rekaan produk mini tudung. Persoalannya, mampukah Rozita Che Wan mereka tudung sedangkan dia sendiri tidak bertudung?

Ibu kepada dua orang anak ini berkata, semua tidak menjadi masalah padanya kerana sekurang-kurangnya kebolehannya itu dapat dapat dimanfaatkan dengan mendorong orang lain untuk bertudung.

"Saya dan Kak Hanim saling bertukar idea tentang rekaan pakaian di butik ini. Tetapi dia lebih fokuskan kepada rekaan pakaian batik dan jubah. Manakala saya pula banyak mereka design untuk mini tudung yang lebih moden sesuai untuk wanita yang mengikut peredaran zaman.

"Lagipun, saya rasa tidak menjadi masalah jika saya boleh mereka tudung untuk orang lain tetapi saya sendiri tidak bertudung. Mungkin, ini kelebihan saya. Setidak-tidaknya ia boleh dimanfaatkan kepada orang yang bertudung," jelasnya ketika ditemui selepas majlis pelancaran My Couture Sdn Bhd di Pavilion Kuala Lumpur, semalam.

Rozita Che Wan juga akui dia kini sedang berdepan dengan jadual lakonan yang sangat ketat, sehingga terpaksa mengorbankan masa tidur untuk memberi komitmen terhadap dunia perniagaan fesyen yang baru diceburinya secara serius sejak awal tahun ini.

"Alhamdulilah, memang banyak sangat tawaran dan tuntutan berlakon untuk saya pada tahun ini. Namun, saya tetap perlu luangkan masa setiap tiga bulan sekali untuk pergi membeli dan memilih material yang sesuai bersama Kak Hanim di sekitar lembah Kelang.

"Lagipun, perniagaan ini sudah mempunyai pelanggan tetap. Kerana selain menjadi pembekal pakaian muslimah di beberapa butik tempatan, kami juga turut menerima tempahan dari Singapura, Dubai dan United Kingdom," katanya yang masih lagi menjalani penggambaran drama Diari Summer Camp bersama Shahir.

saya seorang blogger

image
SAYA DAPAT BANNER NI DARI  ......  www.santaibenashaari.com
Untuk mengetahui cara dan tujuan , sila klik SINI

Jika aku kaya

dulu masa skolah rendah mesti cikgu suruh korang buat karangan "jika aku kaya" an an an

kalo aku kaya ....aku akan buat :

  1. hantar mak ayah ke mekah
  2. beli rumah yang dekat dengan laut
  3. beli EVO 10
  4. buka bisness restaurant
  5. melabur di luar negara
  6. jalankan perniagaan ikan AROWANA (kelisa emas)
  7. memiliki kedai emas...hehehe
  8. pakai barang2 branded huhu
  9. tukar hand pohe tiap bulan....tamak siot
  10. beli dah senang....sedekah sedekah la pada yg memerlukan
ok...apa pandangan korang ? Bila korang kaya...korang nak beli apa

gosip AF9 minggu ke4



Erul (Wanita Seluruh Dunia) - 8/10 bintang
Kawalan vokal Erul semakin baik. Erul memang sejak dari awal lagi menunjukkan tahap keyakinan yang tinggi. Dia tak nampak gugup di pentas. Saya cuma berharap untuk minggu-minggu seterusnya, Erul dapat membuat persembahan yang lebih bersahaja, dan tidak kelihatan terlalu dirancang. Itu saja sedikit kelemahan Erul setakat ini. Namun, lagu yang tidak familiar di telinga saya menjadikan lagu itu sedap dibawakan Erul.

Nera (Diam Diam ) - 7.5/10 bintang
Jauh berbeza persembahan Nera kini, dengan dua konsert pertamanya. Tahap keyakinan Nera kini kembali dan dia seolah-olah mendapat suntikan baru. Kehadiran Fizz Fairuz juga memberikan sedikit nilai 'glamour' pada persembahan tersebut. Cuma, harus ada sedikit rehearsal untuk Fizz agar dia tak nampak terlalu bertanya di pentas kerana tumpuan penonton tetap ada pada dia. Nera perlu keluar segera dari zon selesa supaya dia tidak kelihatan ketinggalan dengan pelajar-pelajar lain.

Raqib (Menghitung Hari) - 8.5/10 bintang
Juga persembahan yang amat berbeza daripada tiga konsert sebelumnya. Mungkin lagu ini juga mencorakkan persembahan Raqib menjadikan ianya lebih original. 'Rasa' yang Raqib berikan untuk lagu ini amat baik dan mencerminkan bahawa dia berada di landasan yang betul. Saya tak rasakan persembahan ini 'safe' kerana Raqib memberikan warna yang berbeza. Good for you, Raqib!

Lena (It Must Have Been Love) - 5.5/10 bintang
Menghampakan! Sangat-sangat menghampakan! Bermula dengan lirik yang berterabur, gerak gaya yang sangat karaoke dan persembahan yang ketinggalan zaman, tidak ada satu pun yang menarik minat saya. Kalau lah ini persembahan pertama Lena, saya pasti dia tak akan lama di akademi! Apa sudah jadi? Terlalu over-confident mungkin? Sekian lama melihat dirinya sentiasa mendapat undian tertinggi membuatkan Lena terlena! Wake up!

Afif (Shoft B'einaya) - 7/10 bintang
Dengan sedikit elemen tarian yang tidak terlalu 'Arab' menampakkan kelainan pada persembahan Afif. Tetapi persembahan beliau masih kehilangan 'rasa'! Sedikit hambar. Saya cuba mencari kembali Afif yang membuat persembahan di konsert pertama dulu. Tidak diketahui ke mana hilangnya! Persembahan Afif seolah-olah tidak sepenuh hati, berhati-hati dan tidak mahu menyahut cabaran.

Hazama (Srikandi Cintaku) - 8/10 bintang
Lagu makanan beliau disampaikan dengan cara yang berbeza! Sebagai pelajar, kini dia perlu menerapkan rasa dan corak persembahan. I'm okay with his performance. Tapi seperti kata yang lainnya, saya pernah menonton persembahan dia yang lebih baik. Dia ada kelebihan yang tinggi berbanding dengan pelajar-pelajar lain dari segi pengalamannya. Can someone please cut his hair? Masa untuk Hazama menjadi bintang sudah tiba!

Azri (Sampai Syurga) - 8.5/10 bintang
Lagu ini sudah ada 'cop mohor' Faizal Tahir. Kalau diberikan kepada pelajar wanita, mungkin akan ada kelainan, tetapi bila diberikan kepada Azri yang juga mempunyai range suara hampir sama, dia tidak dapat lari! Boleh nampak kesungguhan Azri untuk lari daripada 'persamaan' tapi sayangnya lagu ini tidak membantu. Apa-apa pun, saya sangat sukakan persembahan Azri. Dia ada karisma di pentas yang membuatkan orang menonton persembahan beliau.

Kay (Kata) - 7.5/10 bintang
Hanya dua tiga orang sahaja yang mempunyai semangat juang yang tinggi, and Kay is one of them! Semangat juang ini yang memberikan makna bahawa ini adalah pertandingan dan bukan nyanyian suka-suka. Ada yang berasa selesa berada di kedudukan yang tinggi dan 'over-confident'. Suaranya yang masih sakit dan saya tidak mahu komen tentang itu. Tetapi pergerakan tarian Kay akan nampak lebih menarik jika ada penari pengiring. Mungkin tiada sempat untuk Kay membuat latihan bersama penari.

Fina (All By Myself) - 8.5/10 bintang
Lagu asal Eric Carmen ini dipersembahkan oleh Fina mengikuti persembahan Celine Dion. A huge step to follow, tetapi saya rasa Fina dapat melakukannya dengan baik. Cuma dia perlu untuk mengawal suaranya supaya lebih 'cantik'. Now, kalaulah pakaian yang dikenakan oleh Fina ini terlalu bersahaja, pastinya persembahan beliau tidak akan nampak 'grand'! Itu yang saya maksudkan kenapa pakaian memainkan peranan yang penting untuk membuat persembahan!
Nasihat Kak Ogy supaya pelajar-pelajar ini membayangkan bahawa mereka membuat persembahan di pentas yang jauh lebih besar dengan kehadiran ribuan penonton, perlu diterapkan kepada semua pelajar! Kasihan pada mereka! Sudahlah diberi tekanan bahawa ini adalah AF yang terakhir, tetapi pentas yang diberikan kepada mereka seolah-olah ini adalah musim pertama AF! Kecil dengan jumlah penonton yang sangat terhad!

Namun, saya sangat berpuas hati dengan persembahan hampir kesemua pelajar pada malam konsert yang keempat! Rasa puas bila keluar dari studio 1 Astro! Harapnya, lagu yang diberikan kepada pelajar-pelajar minggu ini lebih kepada lagu pertandingan!

Pilihan saya untuk pelajar yang membuat persembahan cemerlang minggu ini adalah Fina, Raqib dan Azri

kucing kawen dengan arnab

salam semua...
penat sikit malam ni baru balik keja...so.....tengok je lah apa yang ada ye...







 ini lah aktiviti petang aku....bagi makan arnab..huhuhu

SANTAI BEN ASHAARI : Kenapa aku seorang blogger

image


Jom ramai ramai kita meriahkan blog BEN ASHAARI

AKU SEORANG BLOGGER adalah kerana ingin merungkai segala kesusutan hidup bersama peminat-peminat tersendiri. Di dalam penulisan blog ini, ada kepuasan tersendiri apabila peminat peminat blog kita memberi reaksi negatif mahupon  positif. Apa yang penting , bila berblog kita dapat berkongsi pengalaman suka dan duka bersama orang lain. Saya sudah hampir setahun berblog, hari ini saya sendiri dapat merasai sendiri apa kah itu kepuasan BERBLOG. Yang utama, persahabatan yang kukuh diantara blogger seluruh malaysia, tak kira lah perak, kedah, terengganu, kelantan johor, mahupon sabah sarawak.hal ini dapat menyahut seruan kerajaan, 1 Blog 1 MALAYSIA. Apabila semua blogger bersatu, maka lahirlah sebuah masyarakat yang berjiwa moden ,ICT terkini....selain itu...EN NUFFNANG pon bagi gaji jugak..best..best..best...

maya karin bertudung

first..sebelum cerita,,.....
SORRY taw.... lama tak update....saya baru habis final sem ..DPA...lega rasanya....

alahai...cute kan maya nih bertudung....subhanalllah...

kita cerita tentang Maya Karin pulak ea??
betul ke dia bertudung???..jawapannya adalah betul...!!!
sebab sekarang ni dia tengah berlakon dalam filem Ombak Rindu arahan Osman Ali...yang memegang watak Izzah..
merupakan seorang gadis kampung yang lemah lembut,,mengajar ngaji,,seorang yang lemah lembut dan berasa di landasan lorong agama yang benar..serta seorang yang pasrah dengan ketentuan Ilahi...

gaya maya karin bertudung dalam filem tersebut....

disebabkan tu dia melantik sorang guru agama untuk mengajar dia mendalami serba sedikit tentnag agama...3 minggu sebelum mula pengambaran dia berlatih selama 2 atau 3 jam setiap hari dengan cikgu tersebut...dan untuk dpatkan watak gadis kampung pulak dia selalu dengar lagu tradisonal....biasa laa..Maya ni kan kacukan Jerman...jadi Melayu dia agak kurang sikit laa...huhuhu....tapi hebat tak Maya mendalami watak dia???

filem ni diadaptasikan dari novel popular hasil nukilan Fauziah Ashari dan terbitan Astro Shaw Adn.Bhd dan Tarantella Pictures Sdn Bhd.

tapi kenapa dengan Aaron Aziz???
sebab Aaron Aziz akan jadi watak utama dalam filem ni...
kalau tak silap jadi suami kepada Lisa Surihani....
hah???....nak tengok tak macam mana kemesraan sepasang suami isteri yang dilakonkan oleh mereka??....kena laa tunggu filem ni nanti..kih3...
selain tu ada Julia Ziegler dan Bront Palare....

Senarai Perempuan Murahan vs Jalang

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh ...tengok..kalau 1 album  nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh  

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak  

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek! 

 6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.  

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett  8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)  

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'  

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'  

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun  

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau  

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang  

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'  

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi 

 17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot  

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?   

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway  

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau 

 21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau  

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau 

 23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib.. 

 24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam  

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot credit to penebukkertas @ i-share.ws

Video seks mirip anwar ibrahim


Siasatan polis berhubung rakaman video seks yang pelakunya didakwa mirip seorang pemimpin pembangkang telah siap dan menunggu masa untuk dihantar ke pejabat Peguam Negara.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata, kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah.

Katanya, laporan lengkap siasatan itu akan diserah kepada Pejabat Peguam Negara pada bila-bila masa dari sekarang untuk tindakan selanjutnya.

"Bagi pihak kami (polis), siasatan telah lengkap dari setiap sudut menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan (kerana kesalahan mengedar bahan lucah).

"Terpulang kepada Peguam Negara untuk mengambil sebarang tindakan susulan terhadap kes ini dan sekiranya ada mana-mana perkara yang perlu disiasat semula (atas arahan Peguam Negara), kita akan siasatlah," katanya ketika dihubungi Bernama di sini semalam.

Ditanya mengenai maklum balas syarikat pengedar jam Omega mengenai identiti pemilik jam tangan itu, Acryl berkata, polis tidak mempunyai kuasa untuk memaksa pengedar jam berkenaan memberi maklumat berhubung identiti pemilik jam terbabit.

Fabuluos Cats lamar zizi AF7



Dari awal kemunculan kumpulan The Fabulous Cats hingga kini, ahli kumpulannya sering berubah-ubah. Perubahan ini lebih ketara kepada ahli wanitanya selalu tidak bertahan lama. Buktinya, ahli asal wanitanya adalah Alyah yang kini tengah popular dengan lagu Tak Mungkin Kerna Sayang.
Selepas Alyah berlalu, Farhana pula tampil menggantikan tempatnya sehinggalah kini penyanyi cun dari Indonesia, Wangi muncul. Kemunculan Farhana pun tidak lama juga kerana digantikan oleh Wangi. Ini menerbitkan tanggapan bahawa anggota 'Papa Jahat' itu tidak boleh ngam dengan ahli wanitanya. Apa benar?

Terbaru pula, Detektif ada terhidu khabar angin mengatakan bekas pelajar Akademi Fantasia 7 (AF7), Zizi telah dilamar menyertai kumpulan yang turut popular dengan lagu Rimas dan Bawa Ku Terbang itu.

resepi char kuew teow -padang kota


 

Bahan-bahan ( untuk seorang sekali masak )

  • seulas bawang putih (dilenyek) secamca minyak masak 3-4 ekor udang basah isi kerang (direbus) taugeh (ikut citarasa) suku cawan air 6 sudu sos kicap char kuey teow (seeloknya sos char kuey teow cap otaku) sebiji telur kuey teow segenggam (jgn lebih.utk se
  • Klik di sini untuk isi bahan

Cara-cara

panaskan minya,tumis bawang sehingga naik bau.kemudian masukkan udang tadi goreng sehingga agak masak.kemudian itu masukkan sos char kuey teow mengikut sukatan yg di beri di atas td.selepas itu masukkan air suku cawan dan tunggu sehingga air mendidih dia atas kuali.masukkan pula kerang rebus mengikut sukatan citarasa anda.kemudian masukkan char kuey teow,dan tunggu sebentar sehingga agak kembang.masukkan taugeh dan pecahkan telur.(semasa masukkan telur,api terus dimatikan dan kacau telur itu dengan ramuan yang lain) char kuey teow 5 minit sudah siap untuk menjamu selera anda! perlu diingatkan bahawa sos char kuey teow yg ada dipasaran kebanyakkannya sudah masin jadi garam dan ajinomoto tidak diperlukan sama sekali!

sazzy falak mengandung anak kembar ?


Okay. Sebenarnya ada dua versi kisah kandungan Sazzy Falak ini terbit di’internet sejak awal Oktober lalu.
Versi pertama yang keluar pada 4 Oktober lalu melalui Geng POTPET yang mendakwa beliau terserempak dengan Sazzy Falak & perbualan mereka tersasar ke hal rumah tangga selebriti ini bersama Nazril Idrus.

Wajah pasangan bahagia yang semakin berseri-seri itu di’dakwa berpunca dari berita baik yang Sazzy Falak kini sedang mengandung — kembar.

Versi terbaru yang di’bawakan oleh KOSMO! hari ini hanya menyatakan secara am kisah kandungan Sazzy Falak ini tanpa menyebut tentang kembar.
Namun, kedua-dua versi ini tidak menyebut berapa lama usia kandungan Sazzy Falak. Tahniah buat pasangan Sazzy Falak & Nazril Idrus jika benar perkhabaran dua sumber ini.

Di sebalik tabir blog

segmen : ben ashaari datang lagi

sapa -sapa nak join , p kat blog abg ben ya

pic masa raya aku ..jangan ejek taw hehehe


  1. aku duduk kat tapah ,perak
  2. umur aku nak masuk 21 tahun....
  3. otw nak sambung degree ..tp tak taw lg nak p s.alam ke melaka???
  4. hobi aku...ngorat aweks...hahaha xlah..hobi aku memancing
  5. masa lapang , aku akn joging n p gym
  6. insyaallah ujung tahun ni aku kawen...hahaha
JUMLAH : follower 635
kalo aku xda blog, aku akan maen FB, bukak Utube n buang masa je la kat depan laptop

bagi aku, blog ni satu diari yang kita boleh kongsi dengan orang luar mengenai pendapat dan aktiviti hidup kita, tapi yang umum je lah. yang secret x payah la gatai -gatai p cerita 
kan ..kan...

blog feveret aku :
benashaari.com
zackkhuhairi
irinemarcelo
darkbatman.com

n semua blogger bloger otai...huhuhu

 salam perkenalan semua...


review filem Sini ada hantu

FILEM: Sini Ada Hantu
PENGARAH: James Lee
PELAKON: Alvin Wong, Baki Zainal, Ramasundran, Fasha Sandha,Qhaud AF, Eira Syazira, Sufian Mohamed, Beto Khushairi, Pete Teo, Chen Puie Heng, Chen Puie Kong, Taiyuddin Bakar, Chommat Samad
PENERBIT: Tayangan Unggul dan Double Vission
GENRE: Komedi Seram
Klasifikasi: PG13
Mula Tayangan: 10 FEBRUARI 2011


Ulasan Penuh
Filem bergenre komedi seram yang diarahkan oleh pengarah, James Lee telah menggabung tiga cerita hantu Malaysia dari kisah-kisah hantu yang biasa didengar dalam setiap kaum di Malaysia. Tiga cerita hantu itu adalah Hantu Pokok Pisang (Hantu Melayu), Hantu Nombor Ekor (Hantu Cina) dan Hantu Asrama (Hantu Tentera Jepun).

Selain menerapkan konsep 1 Malaysia dalam kisah-kisah hantunya, James juga menerapkan unsur perpaduan kaum menerusi barisan pelakon-pelakonnya. Pada permulaan babak filem seram kedua garapan pengarah, James ini sahaja sudah menunjukkan penyatuan kaum antara Melayu, Cina dan India apabila menampilkan tiga pelakon yang dibintangi oleh Baki Zainal, Alvin Wong dan Ramasundran yang bekerja dalam satu tempat.
Tidak banyak kejutan yang berlaku dalam filem komedi seram ini tetapi apa yang membuatkan ia seperti filem seram lain adalah teknik bunyi atau Dolby Sound yang digunakan. Sedikit sebanyak kesan sistem bunyi itu memberi impak seram kepada penonton.

Biarpun impak seramnya tidak mendalam namun pengarah cuba juga menonjolkan kesan seram itu dalam filem ini menerusi jalan ceritanya yang suspen ditambah dengan teknik CGI (computer generated imagery) menerusi ketiga-tiga kisah siri hantu berkenaan supaya ia nampak lebih menggerunkan. Namun, bagi penulis tahap seram yang ditonjolkan dalam filem ini agak terlalu ringan dan ia mungkin kurang memberikan kepuasan kepada mereka yang benar-benar meminati filem berbentuk horror.

Malah, penonton lebih banyak ketawa daripada menjerit oleh gelagat dan aksi lucu yang ditampilkan ketiga-tiga pelakon utamanya iaitu Alvin, Baki, dan Ramasundran. Wajah Alvin yang selamber itu mudah buat penonton ketawa, begitu juga dengan Baki yang lebih menonjolkan idea yang fresh untuk melawak dengan cara yang berbeza dengan pelawak lain yang sedia ada.

Biarpun filem ini banyak menampilkan pelakon-pelakon Melayu dan Cina yang tidak begitu popular dan tidak pernah beraksi di layar perak, namun bakat lakonan mereka nyata sama hebat dengan pelakon-pelakon filem yang sudah established. Malah mesej dan lawak yang hendak disampaikan juga mudah diterima penonton.
Apa yang pasti, penampilan istimewa pelakon penuh kontroversi, Fasha Sandha sebagai Hantu Pokok Pisang telah mencantikkan filem ini. Fasha yang hanya muncul dalam beberapa minit itu tampil dengan gaya yang sangat menggoda.

Namun mungkin penonton agak sedikit hampa kerana dia dibiarkan tanpa berbicara apa-apa dialog dalam filem ini. Malah kemunculannya hanya sebagai penyeri filem ini. Selain tampil cantik, Fasha juga akan berubah menjadi sangat hodoh dengan mekap dan teknik CGI yang ketara ketika dia menyerang mangsanya.
Selain itu, filem ini juga banyak menerapkan unsur pengajaran yang sangat jelas terutama dalam kisah Hantu Nombor Ekor. Kisah ini mengisahkan mengenai kaum Cina yang hidup susah dan bergantung pada nombor ekor untuk hidup senang. Namun ia menjadi pengajaran selepas mereka semua yang meminta pertolongan roh untuk mendapatkan nombor ekor itu telah mati seorang demi seorang.

Secara ringkas, filem kelima Astro Shaw Sdn Bhd yang dihasilkan dengan usahasama Double Vision Sdn Bhd ini mengisahkan tentang dua rakan sekerja yang dikehendaki menghantar sebuah keranda secara mengejut ke sebuah kampung.

Dalam perjalanan menghantar keranda tersebut, mereka bercerita dan membuat perbandingan tentang kepercayaan hantu masing-masing. Tanpa disedari cerita mereka telah didengari oleh makhluk halus sepanjang perjalanan tersebut.
Untuk mengetahui kesudahannya, saksikan Sini Ada Hantu yang akan ditayangkan di 54 pawagam di seluruh negara bermula hari ini.

kempen : kenali sahabat blogger

jom join kempen kempen

kempen mencariisteri.blogspot.com kembali lagi...
syarat mudah :

  1. letak banner aku tuh 
  2. tagged 3 orang member baik koang
  3. tape kan ayat nih : KAMI BLOGGER WAWASAN, anda bila lagi ?
mudah kan....jom la join



sapa sapa nak award..amek ja kat tepi tuh...ok

belacan & paku buat lawak nenek

belacan & paku memang sempoi .... orang putih pon fasih bahasa melayu.....saya bangga jd anak malaysia.. kalo nak tengok lebih lagi....tunggu aku upload ya...hehehe





kenali sahabat Blogger

hah ! minggu ni....aku nak wat lain dari yang lain...aku akan review blog sapa sapa yang nak aku review..so lpas ni sapa yang nak aku promosikan blog koang...rajin rajin la...tinggalkn komen ..ok

ANUGERAH BLOGGER OTAI MINGGU NI....ialah



kenapa aku pilih INCIK EMAN...heheh

dia neh member aku...tapi dia pat5 ..aku pat 6...
dia banyak ajar aku mengenai nak ubah suai blog.
INCIK EMAN ni baik owang nya...lemah lembut gituh..
blog dia pon ..MALATOP JGAK...ala ala BEN ASHAARI

tapi, bila aku malas nak berblogging..INCIK EMAN la yang bg aku semangat
kadang-kadang , aku lepak ngan dia..ok la x bosan kan !

kowang taw tak , dulu kan dia cabar aku, suruh potong follower dia
bila aku BERJAYA potong follower dia...aku rasa dia tercabar
now ! folower dia 7 ++....
dia kalah kan aku balik...hahaha

tapi tak pa, aku tahu dia makin hari makin busy, nanti aku potong dia balik..haha
kowang nak tahu x, baru baru nih INCIK EMAN kan..dia kuarkan duit NUFF
ada la...bwah 500...banyak gak...

harap-harap...boleh la dia belanja aku pizza ke,,..hehehe
kalo kowang nak kenal incik eman , boleh la cari FB dia...nak tahu
kowang cari - AMIRUL AIMAN ANUAR

ok...selamat malam..ya...daaaaaaaaaa

jom join BLOGGER UiTM di FB

salam 1 Malaysia....

wah wah, sekarang musim demam, batuk, selsema dan gastrik. kepada anda yang menghadapi simptome ini. cepat cepatlah pergi ke UK. Unit Kesihatan...hehehe bukan Ulu Kedah ya...

nak tulis apa ya..mmmm idea oh idea...hehehe

sekarang ni kita lihat dunia blog semakin laris di  pasaran internet, al maklumlah redmummy.com dah pecah tradisi . dapat 1 juta ringgit. itu lah orang melayu, masa era 2000 suruh buat blog malas. bila dah ada yg buktikan boleh mencecah jutaan ringgit. mula la rakyat malaysia buka mata..mmmm

di sini cuma nak umumkan jerk...tiada paksaan pon... sesiapa saja yang ada blog ataw pon tidak . anda di alu-alukan untuk Join BLOGGER UiTM di Facebook .mulai saat ini...sama-sama lah kita sokong dunia blog tanah ayer kita..... "U follow me, I appreciate it"...love U all....much much much sapa yg join



rahsia puaskan isteri

Ketahuilah wahai kaum Hawa.... Kerana tidak mahu pasangannya berasa hati atau berkecil hati, lazimnya lelaki tidak akan komen apa-apa tambahan pula telah lama mendirikan rumahtangga. Namun disudut hati seorang lelaki begitu teringinkan pasangannya memilik faraj yang sempit/ketat seperti belum pernah disentuh.

SEBAB ITULAH ADA SESETENGAH LELAKI YANG TELAH BERUMAHTANGGA MENCARI YANG LAIN SECARA TERANG-TERANGAN ATAU SECARA SEMBUNYI DAN SUDAH TENTULAH PILIHAN UTAMA MEREKA ADALAH YANG SEMPIT dan KETAT....


Kenapa lelaki kebanyakannya berfikiran begitu... jawapannya terlalu mudah.. ini semua adalah tuntutan nafsu yang begitu kehendaknya... sentiasa bermain difikiran lelaki. Oleh sebab itu, wahai kaum wanita.. janganlah memandang remeh akan perkara ini, berilah peluang kepada pasangan anda untuk menikmati malam pertama buat kali kedua bersama anda dan saya yakin pasangan anda PASTINYA akan tersenyum puas malah hubungan anda akan jauh lebih indah dari sebelum ini. Dan yang penting sekali pasangan anda sudah tidak punyai alasan untuk mencari yang lain.

Untuk itu saya perkenalkan "Tongkat Ajimat Madura". Inilah rahsia kaum wanita Madura mengikat pasangan mereka agar setia pada yang satu. Biarpun jauh merantau mencari rezeki namun kekasihnya tetap diingatan.

Tongkat Ajimat Madura bukanlah seperti maajun untuk dimakan tetapi ianya untuk dimasukkan kedalam faraj hanya 1-2 minit sahaja. Jika ingin bersama pastikan 30 minit sebelum mulakan hubungan seksual.

''TONGKAT AJIMAT MADURA'' (Indonesia) ini dibuat dari bahan-bahan kayu dan tumbuh-tumbuhan yang terpilih dan ia hanya didapati dalam hutan belukar di Kepulauan Madura, Indonesia. Jamu ini dibuat berdasarkan ramuan rahsia yang telah diwariskan dari zaman purbakala dan ia hanya diketahui oleh wanita Madura yang terkenal dalam memelihara keindahan tubuhnya serta memikat kasih sayang suaminya.



Khasiat utama Tongkat Ajimat Madura ini untuk mendatangkan manfaat berikut:

1. Memberi kemesraan yang luar biasa dalam perhubungan suami isteri.

2. Menyembuhkan penyakit darah putih (Piktay) serta menghilangkan bau busuk dalam rahim.

3. Melenyapkan rasa gatal-gatal dalam rahim sehingga menyebabkan wanita merasa tidak selesa dan tenteram.

4. Mengeringkan rahim dari air lendir yang berlebihan supaya menjadi kering dan ketat sehingga menimbulkan kenikmatan yang tidak terhingga dalam perhubungan di antara sepasang kelamin.


Cara memakainya:

1. Ambil Tongkat Ajimat Madura dan masukkan 3/4 darinya secara perlahan-lahan ke dalam faraj.

2. Tinggalkan selama 1-2 minit.

3. Keluarkan dan kemudian cuci dengan bersih untuk digunakan di lain masa.


Untuk menggunakan bagi hubungan kelamin, Pakai Tongkat Ajimat Madura ini kira-kira 5-10 minit sebelum bersetubuh... dan lihatlahh...hasilnyaa...Amat Menakjubkan!!!! Sekali beli.....lama boleh digunakan!!!!!! Cubalah...dan percayalahhh!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...