HOME AWARD FACEBOOK
backlink

RAKYAT jelata

Home » penang takde air, macam mana nak berak

penang takde air, macam mana nak berak

hari ni penang tak ada air. paip besar ditutup katanya untuk proses proses penyelenggaraan. seksa la juga dari semalam dok menahan air takut bekalan air yang ada ni tak cukup. memang susah la bila air tak ada ni. dengan nak mandi nya, nak masak bagai dan lain lain lagi. termasuk nak membasuh berak kalau tak ada air macam mana? mau nya lalat hinggap tanpa henti. muahahaha.

nak mandi lama lama pun jadi takut nanti tak sempat nak sudah air tak ada. bayangkan la kalau tengah syampu tu tiba tiba air tak ada tak ke pedih mata tu? lainlah kalau guna syampu baby jonsen tu. haha. tak pedihkan mata! :p





no more tears!




rasa tersiksa wooo kalau tiba tiba jer sakit perut air tak ada. kena pulak semalam makan sambal belacan yang betul betul kawww..hah! tipu lah kalau tak sakit perut kan. tapi kalau dah siap sedia simpan air tu tak apa la. macamana pulak dengan yang tak siap siaga tu? haha...alamatnya kena cari sempadan negeri punya stesen minyak la buat tumpang melabur saham. tu pun kalau sempat kalau tak sempat nk buat apa? guna tisu ka? muahaha.



yang tu kisah orang yang tak sedia kan payung sebelum hujan. padahal dah satu penang tahu arini memang tak ada air. kalau ada pun mungkin la sikit sangat sangat. nak buat basuh mata pun tak cukup :p.
tapi kejap je 12 jam. tapi kat rumah  ni still air slow jer. jap lagi mungkin ok... :)

3 comments:

MAKCEK bukan NENEK said...

air still slow lagi ke ?
semalam baru igt penang akn ada gangguan trus call my mom .slmat beliau smpat nak simpan air .
heheh n slmat juga lah macek ada kat kedah . hox

I-nie91 said...

gali tanah wat lubang,.
then berak kt situ,.hahaha
style org dulu2,.kih3,.
(^^")

Iman's Umi said...

seksa2, sediakn tempayan sblm pts bekalan air.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...